Прес-реліз семінару "Аналітика вимог ринку ЄС для товарів харчових груп"
14-16 липня 2015 року Кременчуцьким відділенням Полтавської ТПП був проведений практичний семінар "Аналітика вимог ринку ЄС для товарів харчових груп".
Цільовою аудиторією семінару були експерти Центрів підтримки експорту регіональних ТПП, представники підприємств-експортерів.
Семінар проводила Перепелиця Галина Вікторівна - директор Міжнародного інституту підприємництва Донецької ТПП.
На семінарі розглядалися наступні питання:
1. Аудит експортної готовності підприємства.
2. Аналітика товарів і вимог до них:
- загальні вимоги з ввезення товарів харчових груп, гігієна, безпека, схема аналітики вимог;
- вивчення принципів регулювання ринку, ввезення товарів і пропонованих вимог;
- хімічна (забруднювачі, харчові добавки, ароматизатори, ензими і поліпшувачі, матеріали, що контактують з продуктами харчування) і біологічна безпека товарів (мікробіологічні вимоги);
- ринкові стандарти і спеціалізоване законодавство по різних групах товарів;
- харчове маркування.
3. Відпрацювання навичок спілкування з потенційним експортером.
Головною метою даного навчання було формування навичок аналітики вимог, які пред'являються до товарів та навичок спілкування з потенційними клієнтами.
У ході семінару учасники не тільки засвоїли теоретичні знання, але і здобули практичний досвід вирішення завдань експертного менеджменту на прикладі Кременчуцьких підприємств.