Україна – Словаччина: можливості економічного та культурного співробітництва.

13 лютого 2015 року у приміщенні Кременчуцького відділення Полтавської ТПП відбулася презентація можливостей економічного та культурного співробітництва із Словацькою Республікою. Організаторами заходу виступали - Асоціація сприяння міжнародному бізнесу та розвитку, КП «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків та економічного розвитку міста «Кременчук Інвест», Кременчуцьке відділення Полтавської ТПП, Компанія «Кратос».

Під час заходу наш колега із Словацької Республіки пан Едуард Бурош, який є уповноваженим приматора міста Кошице з питань міжнародного співробітництва, зупинився на наступних темах:

• Презентації словацько-українського партнерства на різних рівнях.

• Презентації міста Кошице, Кошицького краю та Східної Словаччини та можливостях співробітництва з українським бізнесом та культурне співробітництво.

• Взаємних можливостях обміну туристичними потоками. Досвіду включення об’єктів Східної Словаччини до переліку всесвітнього спадку ЮНЕСКО.

• Практиці залучення фінансування проектів у вигляді грантів ЄС.

• Презентації словацько-українського міжнародного Бізнес-Форуму «SUBF 2015».

Пан Едуард Бураш також відзначив, що він побував у багатьох містах України, але місто Кременчук його приємно вразило, по-перше, своєю чистотою, по-друге, своїм прагненням змінюватися на краще. І те, що в місті є намагання створити індустріальний парк, це суттєвий крок уперед, який він підтримує і який може бути предметом подальшої співпраці між нашими країнами і містами.

Едуард Бураш запросив представників міста Кременчука взяти участь у словацько-українському бізнес-форумі «SUBF 2015», який відбудеться в м. Кошице у квітні поточного року. Бізнес-форум проводиться під егідою двох Прем'єр-Міністрів та планується як майданчик для просування українського бізнесу на європейський ринок.