25 травня 2015 року у Кременчуцькому відділенні Полтавської ТПП проводився семінар "По вимогам трудового законодавства"

25 травня 2015 року у Кременчуцькому відділенні Полтавської ТПП проводився семінар "По вимогам трудового законодавства".

На семінарі були розглянуті такі питання, як:

  • Новини трудового законодавства.
  • Мобілізація: Перелік посад і професій, за якими бронюються військовозобов'язані. Повернення на роботу працівників, призваних на військову службу у зв’язку з мобілізацією. Демобілізація: допуск до роботи, підтвердні документи про демобілізацію.
  • Виконувач обов’язків: хто це і як регулювати його працю?
  • Які інстанції попереджати при прийомі працівника на роботу.
  • Гарантії вагітним жінкам, які працюють. Тривалість відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами жінок, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 4.
  • Зміни в законодавстві про відпустки

Семінар проводив Гриценко Григорій Григорович - заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці у Полтавській області.

 

Семінар зібрав представників більш як 35 підприємств та організацій (Кременчуцький льотний коледж, ПАТ "Кременчуцький річковий порт", ТОВ "АВМ Ампер", ТОВ "Єристівський ГЗК", ДП "Ферротранс", ПАТ "Кременчукгаз", Виконавчий комітет Крюківської районної ради міста Кременчука, Кременчуцький протитуберкульозний диспансер, ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод, "тощо). Особливо увагу викликали питання щодо демобілізації - допуску до роботи працівників, гарантії для жінок що працюють, зміни в законодавстві про відпустки.

 

Семінар проходив у рамках програми семінарів для малого та середнього бізнесу, з метою надання їм підтримки з актуальних питань по змінам у законодавстві. Окрім семінарів по трудовому законодавству, Кременчуцьким відділенням проводяться семінари по змінам у податковому законодавстві.